HomeSTIRITEHNOLOGIE

Ce inseamna o masina hibrid?

Ce inseamna o masina hibrid?

Norman Dewis sef de teste la JAGUAR s-a stins din viata la 98 de ani
Aston Martin Vulcan AMR Pro a primit recent un upgrade
Retromobil Fest 2017 s-a desfasurat pe autodromul Academia Titi Aur
Budd-e un concept car by Volkswagen care: gandeste, invata si ne intelege
Iata cum va arata noul model crossover Dacia Lodgy

Credeti ca pe producatori ii intereseaza stratul de ozon?!

Ideea de masina hibrid nu este noua. Inca din 1997 de cand Toyota a iesit pe piata cu modelul Prius toti producatorii au zarit o licarire de speranta in salvarea stratului de ozon. Credeti asta?! Noi nu!!! Nu credem ca pe producatori i-ar interesa stratul de ozon. Ei sunt de fapt fortati sa aduca inbunatatiri si solutii noi vizavi de aceasta problema: poluarea la nivel global.
Totusi a trecut mult timp de cand a luat viata motorul cu ardere interna. Zilele in care acesta o sa dispara ii sunt numarate. S-a tras de par pana in ziua de azi mentinerea in viata a acestuia, tocmai pentru a nu se prabusi toata industria de consum care sta la baza acestuia. Dar asta este alta poveste si divagam de la subiect.

Masina hibrid este o masina cu propulsie electrica cat si termica(batranul diesel sau benzina)

Deci masina poate fi: full electric, hibrid plug-in (se incarca la priza+motor termic), hybrid (electric+termic). Ii sunt necesare pentru propulsie acumulatori unde isi stocheaza energie cat si combustibil: motorina sau benzina.
Daca inainte de anul 2000 Toyota facea cu Prius pionierat acum aproape toti producatorii au cate ceva modele hibride. Sunt foarte multe modele scoase la vanzare pentru consumatori, este aproape imposibil sa nu va gasiti ceva adecvat cerintelor dumneavoastra.
Intr-un articol viitor o sa intram in detalii, despre cum functioneaza fiecare sistem hibrid, pentru ca dupa cum pare de simplu cu atat este de complicat. Problema inca nerezolvata ramane autonomia bateriilor, care pana in momentul actual doar Tesla Model 3 depaseste 340 km cu un sistem full electric de propulsie.
Sunt sceptic in stagnarea asta in cercetare, vizavi de performanta acumulatorilor. Parca ne miscam incet in mod voit. Din 1969 de cand Neil Armstrong a pasit pe luna, cercetatorii nu sunt capabili sa produca niste acumulatori care se incarca in 5 min si sa aiba o autonomie de 500km ?!
Totusi suntem pe un drum bun, chiar la inceput pot spune.

COMMENTS

DISQUS: 0