HomeREVIEWS MASINIFord

Ford Fiesta ST 1.6 Ecoboost cu 182cp

Ford Fiesta ST 1.6 Ecoboost cu 182cp

Renault Megane RS 275 Trophy-R
Seat Leon Cupra o adevarata sportiva
Skoda Octavia vRS varful de gama al cehilor
Volkswagen Golf GTI mai mult evolutie decat revolutie
Peugeot 208 GTi un hot hatchback

Stim ca Ford scoate motoare puternice din cilindree mica, mai ales cu acest Ford Fiesta ST a facut treaba buna

1.6 ecoboost si 182cp de pe noul Ford Fiesta ST ne-a surprins intr-un mod cat se poate de placut. Am observat ca trendul la caroseriile noi pe care Ford le produce, este grila fata masiva asemanatoare sportivelor Aston Martin.
Si in acest caz Ford-ului Fiesta ST i s-a montat o grila in partea fata tip fagure negru, cu logo ST discret in partea dreapta.
In partea inferioara avem fante de directionare a aerului catre partile care necesita o racire mai buna.

Ford Fiesta STO parte fata frumoasa, zicem noi…cui nu i-ar placea, mai ales un mic Aston Martin

Interiorul a fost imbogatit cu scaunele sport Recaro. Ford ii lasa pe cei de la Recaro sa faca exact la ceea ce se pricep cel mai bine. In partea din spate vedem un spoiler generos, logo ST pe hayon si doua evacuari rotunde ale esapamentului.
Noul Ford Fiesta ST se lauda cu performante remarcabile 0-100 km/h in 6.9sec., cuplu 240 Nm si viteza maxima de 220 km/h.

Puteti sa atingeti viteze mai mari doar ca Ford Fiesta ST este limitata

Toate acestea se datoreaza constructiei motorului din aluminiu, turbocompresorului si sistemului avansat de injectia a combustibilului. Surprinzator cei 180 cp sunt pusi in miscare de un consum de combustibil destul de mic, declarat de producator si anume 5.9L/100km(in ciclu combinat), cu siguranta nu in mers sportiv.
Cutia de viteza manuala cu 6 rapoarte, care cu siguranta ajuta la consum redus, mai ales cand rulam pe autostrada in ultima treapta de viteza.

Cat se poate de curios, gasim pe acest model un sistem care face sa se auda in habitaclu sound-ul motorului

Sistemul se numeste ‘sound symposer’ care a fost special proiectat sa se auda la acceleratiile puternice.
O optiune pe care o gasim pe ST este mykey, foarte utila chiar geniala si consta in restrictionarea unor caracteristici cheie ale modelului cum ar fi:
-limitarea vitezei(foarte utila, atunci cand ii imprumuti masina pustiului teribilist, care tocmai si-a luat permisul recent.)
-volumul maxim al sistemului audio si reamintirea purtarii centurii de siguranta.

Puteti tine mainele pe volan, in timp ce conduceti

…datorita sistemului SYNC care permiterea ascultarea melodiei preferate de pe smartphone sau ipod.Prin intermediul usb-ului puteti sa apelati pe oricine din agenda telefonului printr-o singura comanda vocala.
Vizavi de siguranta, ST-ul beneficiaza de tehnologie in caz de accident, ce permite sa apeleze in mod automat servicul de urgenta si sa livreze date importante legate de coordonatele GPS. Plus de asta in momentul declansarii airbagului se taie alimentarea cu combustibil a pompei de benzina. Tare, nu-i asa?!

5.0
OVERALL SCORE
EXTERIOR
INTERIOR
MOTORIZARE
PRET
1 user vote x 5.0

COMMENTS

DISQUS: 0