Interzicerea circulatiei pe strazile Parisului

-

Se incearca fortat innoirea parcului auto parizian, prin interzicerea circulatiei pe strazile Parisului

Deci masinile mai vechi de 1997 vor circula numai in weekend. Acestea polueaza mult mai mult, sustin ei decat cele euro 5, euro 6 dupa 2010. Un pumn in gura, pe care cetatenii capitalei Frantei, trebuie sa il accepte.
Deci parizieni, daca aveti masini mai vechi de 19 ani nu mai aveti voie, sa circulati pe strazile din Paris. Cu exceptia weekendului cand legea este permisiva. Seamana mai mult a lege comunista, decat capitalista.
Ce facem cand nostalgicii, chiar isi doresc sa isi foloseasca  zilnic catre serviciu, masina personala Fiat 500?! Acesta are un motor de 499cm3, cat sa polueze?!
Mult mai simplu, ar fi fost sa se colecteze o taxa destul de mare. Atunci s-ar fi renuntat in timp la respectivele vechituri. Serios, unele sunt intr-o stare ireprosabila si polueaza mult mai putin un motor de 1.2 litri/2001/euro 4/benzina Renault Twingo, fata de unul 3.0litri/2005/Bmw 530d/euro 4 diesel…nuh?!

Nici pe motociclisti nu ii ocoleste acesta lege. Cei care detin motociclete mai vechi de 1 iunie 1999, se pot bucura de ele numai in weekend

Legea isi va urma cursul odata cu trecerea timpului si in 2020 se vor interzice masinile care sunt fabricate pana in 2010.
Din cate stim in Paris este deja o interdictie inceputa de la 1 iulie 2015. Aceasta  se refera la autocare,autobuze si alte vehicule grele care au fost fabricate inainte de 1 oct. 2001.
Legea va fi pusa in aplicare in mod diferit. Vor fi 6 categorii, cele electrice si cu pile de hidrogen vor fi in categoria 1. Cele inainte de 1997 nu se vor incadra in cele 6 categorii. Deci nu vor beneficia de acea vigneta, care iti permite circulatia fara restrictii.
Amenzile vor fi si ele pe masura pentru cei care nu respecta aceasta lege. Si alte orase ca Bordeaux, Strasbourg, Grenoble vor adopta aceasta lege in curand.
Cu timpul trecem la masinile electrice si odata cu asta poluarea va disparea.

Category:
Tag:
Popa Ciprian

Sunt pasionat si imi place sa scriu despre absolut tot ce inseamna domeniul auto-moto.

Comments (0)

Lasă un răspuns