Jaguar i-Pace concept car va intra in productie din 2018

-

Conceptul Jaguar i-Pace a fost dezvaluit la salonul auto Los Angeles 2016

Jaguar i-Pace este un SUV electric performant, care se pare ca va intra in productie pe la mijlocul lui 2018. Are cate un motor pe fiecare axa, acumulatori Li-Ion de 90kw si tractiune pe toate cele 4 roti(all-whell drive).

Caracteristici tehnice:

Motor 197bhp, 258lb ft (x2)
Transmisia o singura viteza epicyclic (x2)
Total output 395bhp, 516lb ft
Acumulatori 90kWh racit cu lichid Li-ion
0-60mph Aproximativ 4.0sec
Viteza maxima TBC
Autonomie (NEDC) 311 miles+
Autonomie (EPA) 220 miles+
Coeficient de rezistenta 0.29
Greutate 2100kg (est)
Distributia greutatii pe axe 50:50[metaslider id=3891]

sursa foto si date tehnice: carmagazine.co.uk

Sasiul are o forma de placa skateboarding, pe care o regasim inclusiv la modelele Tesla si mai nou pe conceptele Volkswagen MEB Architecture. Jaguar i-Pace este dotat cu doua motoare electrice, unul pe fiecare axa. Suspensia este pneumatica, ajutata de cate doua brate triunghiulare suprapuse una peste alta, pe fiecare roata. Directia este binenteles electromecanica.
Acumulatorii Li-Ion sunt raciti cu lichid si se situeaza in zona centrala a sasiului avand centrul de greutate cat mai jos, contribuind la un echilibru perfect al caroseriei.

In cat timp se incarca acumulatorii Li-Ion?

Pentru ca cei 90kw Li-Ion sa poata fi folositi, Jaguar sustine ca ii trebuie 90 minute pentru o incarcare fast charge (80%) , folosind un punct de incarcare de 50kw. Acestea sunt puncte de incarcare rapida dar cele conventionale vor avea o putere situata intre 2-3kw. Destul de mare diferenta, nu?!

Nu se poate sa nu ne atraga atentia jantele concept supradimensionate pe 23 inch, faruri si stopuri cu LED, manerele de la usi la nivelul caroseriei asemanatoare celor de la Tesla.
Interiorul este destul de simplist, toate informatiile sunt pe un mare display (nu este o noutate, deja modelele recente Mercedes-Benz, Bmw, Volkwagen sunt dotate cu aceste mari tablete multifunctionale, unde sunt afisate absolut toate informatiile necesare soferului.) Ne plac foarte mult butoanele rotative de clima, ecranul de 12-inch TFT touchscreen, unde aveti acces la sistemul de navigatie si media.

Productia de serie al acestui SUV, va fi undeva pe la mijlocul lui 2018 si pretul va incepe undeva de la 55000£.

Se pare ca introducerea motoarelor electrice ii preocupa din ce in ce mai mult pe specialistii din domeniul auto, mai ales in ultima vreme. Startul a fost dat de catre Tesla si suntem siguri de un lucru si anume: concurenta va fi foarte serioasa in acest domeniu. Este doar o chestiune de timp, pana cand aceste motorizari electrice se vor regasi pe automobilele noastre.

Popa Ciprian

Sunt pasionat si imi place sa scriu despre absolut tot ce inseamna domeniul auto-moto.

Comments (0)

Lasă un răspuns