HomeISTORIA AUTO

Mercedes-Benz w120 un sedan cu 4 cilindri in linie

Mercedes-Benz w120 un sedan cu 4 cilindri in linie

Porsche 989 un proiect abandonat
Bmw E12 prima generatie seria 5
Retromobil Fest 2017 s-a desfasurat pe autodromul Academia Titi Aur
Norman Dewis sef de teste la JAGUAR s-a stins din viata la 98 de ani
Bmw 2000 CS un coupe clasic adevarat

Mercedes-Benz w120 un sedan cu 4 cilindri in linie

O adevarata bijuterie pe 4 roti pe care producatorul Daimler-Benz a realizat-o in acele timpuri.
Acesta a fost fabricat din 1953 pana in 1962 in Germania de vest, East London, Africa de Sud. Modelul W121 s-a fabricat in Port Melbourne, Australia.
Este un sedan de lux in 4 usi cu o greutate de 1220 kg. S-au vandut nici mai mult, nici mai putin decat 442,963 de bucati.

Motorizarea diesel a fost preferata intre companiile de taxi

Acest model a fost preferat de catre companiile de taxiuri datorita motorului in 4 cilindri 1.8L. Acesta nu crea nici un fel de probleme pe timpul iernii. De asemenea, sistemul de incalzire a habitaclului cu doua iesiri pe ambele parti ale grilei era ceva nou la acea vreme.
Inchipuiti-va ca Mercedes-Benz w120 avea optiunea de a comuta stanga/dreapta foarte simplu luminile de pozitie. Totul se facea de la un selector situat in partea stanga, deasupra genunchiului. Toate acestea acum ni se par banale dar pentru acele timpuri, numai cei cu anumite venituri mari si le permiteau.
In timpul productiei, Mercedes-Benz a modificat in anul 1957(la un an de la introducerea modelului w190) grila fata, sub pretextul protejarii in caz de accident cu pietonii.
w120 a avut sub capota motorizare pe benzina sau diesel de 1,8L. Binenteles datorita consumului, motorul diesel a fost un real succes, numarul de bucati vandute cu aceasta motorizare depasind pe cea pe benzina.

COMMENTS

DISQUS: 0