HomeSTIRIMASINI NOI

OPEL INSIGNIA GRAND SPORT 2017, inspirat din conceptul Opel Monza

OPEL INSIGNIA GRAND SPORT 2017, inspirat din conceptul Opel Monza

BMW X7 se pregateste pentru a intra in batalia SUV-urilor
Porsche Panamera primul lor sedan de lux cu 4 usi
Iata cum va arata noul model crossover Dacia Lodgy
Mercedes-AMG S63 2018 are sub capota un motor de 4.0Litri Twin-Turbo
Tesla Model 3 a fost in sfarsit lansat

Se apropie momentul lansarii unei noi generatii Opel Insignia Grand Sport

Noul model va fi lansat in 2017 si se va numi Opel Insignia Grand Sport, datorita unei forme fluida a caroseriei, design nou si o dinamica exceptionala.

Schimbarea numelui nu este ceva semnificativ, asa cum a fost trecerea de la Opel Vectra, la Opel Insignia.
Opel Insignia Grand Sport este construit pe o platforma cu noua tractiune integrala si sasiu adaptiv. Este capabila sa se adapteze la caracteristicile individuale ale stilului de conducere al soferului.

Noul “Opel Insignia” cu o platforma E2XX imprumutata de la Chevrolet Malibu, astfel bucurandu-se de caracteristicile sale tehnice.
Comparativ cu generatia anterioara, noul “Opel Insignia 2017” , este cu:
-55 mm mai lung – 4899 mm
-11 mm mai lat
-garda la sol mai mica cu 29 mm
-ampatamentul a crescut cu 92 mm la 2829 mm
Noua generatie hatchback este mai usoara cu -60 kg , iar greutatea a scazut prin diferite modificari cu -175 kg.

Sasiu adaptiv FlexRide

FlexRide (sasiu adaptiv, care seteaza automat controlul continuu al amortizarii – CDC) poate functiona in trei moduri: Standard, Sport si Tour. In fiecare mod ales de catre sofer, se creeaza un algoritm care seteaza sistemul de directie, setarile amortizoarelor, raspunsul la pedala de acceleratie si sistemul de stabilitate ESP+.Opel Monza Concept Car

La bord electronica masinii invata, prin analiza stilului de mers al soferului si adapteaza setarile in mod automat. Deci se pare ca avem de-a face cu inteligenta artificiala sau macar acesta este inceputul.

Designul noului model OPEL INSIGNIA Grand Sport este inspirat de la concept-ul hibrid Opel Monza, lansat in septembrie 2013 la salonul auto Frankfurt.

S-a creat o conexiune mai buna cu soseaua

Partea fata este complet noua, se aseamana unui nas de rechin “shark nose”. Farurile sunt tehnologie Matrix LED plus alte elemente de design, preluate de la Astra.

Mark Adams – vicepresedinte design Opel/Vauxhall – sustine ca proportia este totul in design. Acestia incearca sa mentina un echilibru perfect si astfel au modificat pozitia rotii fata, deplasand-o catre inainte fata de stalpul parbrizului. In acest fel, masina a capatat o tinuta de drum imbunatatita si o dinamica mai buna, astfel nascandu-se o conexiune superiora cu soseaua.

Spatiul pentru locurile din spate s-a marit substantial, un individ cu inaltimea 1.94m poate sta lejer pe bancheta.

OPEL INSIGNIA Grand Sport are o serie de gadget-uri la interior

Pentru a ne face calatoria cat mai confortabila si raspunde la cerintele noastre, a dotat masina cu o serie de gadget-uri. IntelliLink sistem de divertisment (cu suport pentru Android Auto si servicii Apple CarPlay), sistem video, cruise control adaptiv, sistem de intrare fara cheie – Keyless Entry, scaunele din fata/spate incalzite, precum si scaune anatomice, create cu participarea medicilor ortopezi (Aktion Gesunder Rücken).

Sursa foto: www.vwdrive.com.ua

Motoare mai performante la noul model fata de cel precedent

Se pare ca masina va fi echipata cu motoare superioare modelului anterior, care pana acum erau net inferioare celor Volkswagen.
OPEL INSIGNIA Grand Sport va avea motorizare turbo de 1.5 litri/164 CP si un motor cu 250 de cai putere de 2.0 litri.

Inca din 2008 de cand a fost lansat modelul precedent si pana in prezent, OPEL a inregistrat vanzari de peste 900 mii de modele. GM se asteapta ca noul model, sa inregistreze un mare succes din punct de vedere comercial. Sa speram ca isi vor atinge targhetul propus.

COMMENTS

DISQUS: 0