HomeSTIRITEHNOLOGIE

Porsche Doppelkupplung (PDK) o cutie de viteze performanta

Porsche Doppelkupplung (PDK) o cutie de viteze performanta

Interzicerea circulatiei pe strazile Parisului
Mercedes-AMG S63 2018 are sub capota un motor de 4.0Litri Twin-Turbo
Rusia construiește autostrada Inelară a Mării Negre care va trece prin Romania
Cum ar fi sa conduci un Mercedes-Benz E55AMG dar adaptat persoanelor paraplegice
Urmatorul Bmw X3 2017: ultimele teste inainte de lansare

Porsche Doppelkupplung PDK o cutie de viteze automata cu 7 trepte, ce are performante de invidiat

Cutia de viteze functioneaza atat in mod manual cat si in mod automat. Ceea ce este special la aceasta cutie, viteza cu care aceasta schimba treptele sunt demne de formula 1.
Asta se realizeaza datorita unui sistem, care nu face simtita absolut deloc schimbarea vitezelor. Nu degeaba PDK a fost dezvoltata de Porsche, inca din anii ’80 pentru divizia MotorSport si implementata modelelor de serie ale acestora.

Porsche Doppelkupplung PDK se comporta la fel ca o cutie manuala din punct de vedere al consumului si binenteles confortul oferit de o cutie automata.
Cutia este la propriu si la figurat alcatuita din doua cutii intr-una singura. Timpul rezultat intre schimburile treptelor de viteza nu mai exista, datorita unui sistem complex de schimbarea vitezelor in interiorul cutiei. Ca sa intelegeti mai usor, atunci cand o viteza este selectata in prima cutie, imediat urmatoarea treapta este selectata in cea de-a doua cutie.

PDK are 7 trepte, treptele 1-6 sunt exclusiv proiectate pentru a conduce sportiv si a atinge viteza maxima. Treapta a 7-a este destinata micsorarii consumului de combustibil atunci cand rulati normal pe autostrada.

COMMENTS

DISQUS: 0