Dezvaluirea noului Renault Arkana Crossover. Moscow International Automobile Salon (MIAS) in Moscow, Russia, Aug.29, 2018. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Renault Arkana un SUV-coupe dezvaluit de francezi la Moscova

-

Renault Arkana este primul SUV-coupe al francezilor dezvaluit la salonul International auto desfasurat in Moscova

Renault Arkana se va situa in segmentul SUV-urilor compacte(clasa C) si destinat pentru inceput pietei auto rusesti. Perioada de lansare a modelului va fi in viitorul apropiat, undeva prin 2019. Speram ca francezii s-au gandit foarte bine la aceasta miscare, concurenta fiind din ce in ce mai mare pe acest segment.
Arkana se doreste a fi un adevarat SUV, ce se aseamana izbitor cu Bmw X4 dar cu siguranta va fi mult mai ieftin. Deci daca pana acum nu ati avut resursele necesare pentru o masina din gama premium, poate de data asta nu-i veti simti lipsa la volanul acestui frumos suv-coupe.
Putem observa foarte usor semnatura Renault: faruri dotate cu tehnologie full LED, aparatori deasupra rotilor cu jante aliaj de 19inch si elemente cromate din abundenta.
Per ansamblu o masina care arata foarte bine, asteptata de cei care isi doresc un SUV-coupe mai ieftin decat concurenta.
Platforma tehnică este cea a crossoverului Kaptur de pe piața rusească, ce este diferit si cu o caroserie mai mare decat Capturul european.

„Ideea acestui concept inovativ a venit din Rusia iar proiectul a fost dezvoltat cu contribuția majoră a echipei de la Renault Russia. Arkana va îndeplini aspirațiile clienților ruși, dar și ale unor clienți noi din alte regiuni ale globului“ a declarat Nicolas Maure, SVP, Chairman of Eurasia Region.

Surprins pe Transalpina de curand, se pare ca Renault testeaza chiar la noi in tara acest SUV. Binenteles ca este camuflat si iti poti da seama ca este Arkana decat dupa forma de coupe. Cu siguranta se va vinde si sub sigla Dacia, fiind un autovehicul ce se adreseaza celor care vor mai mult decat o Dacia Duster.

Obiectivele Renault se ridica la 5 milioane de unitati pana in 2022. Se vehiculeaza ca Arkana va fi comercializat în peste 200.000 de exemplare pe an, la nivel mondial. Binenteles, aceste cifre vor fi atinse numai daca publicul va primi acest model cu entuziasm.

Foto: Moscow International Automobile Salon (MIAS) in Moscow, Russia, Aug.29, 2018. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg
Sursa: blog.motor24.ro

Popa Ciprian

Sunt pasionat si imi place sa scriu despre tot ce inseamna domeniul auto-moto.

Comments (0)

Lasă un răspuns