HomeAUTOMOBILISM

Retromobil Fest 2017 s-a desfasurat pe autodromul Academia Titi Aur

Retromobil Fest 2017 s-a desfasurat pe autodromul Academia Titi Aur

Porsche 989 un proiect abandonat
Bmw E12 prima generatie seria 5
Bmw 2000 CS un coupe clasic adevarat
Mercedes-Benz w120 un sedan cu 4 cilindri in linie
Norman Dewis sef de teste la JAGUAR s-a stins din viata la 98 de ani

Evenimentul Retromobil Fest 2017 s-a desfasurat pe autodromul Academia Titi Aur in perioada 7-9 iulie

Nici ca nu se putea alege o locatie mai potrivita pentru acest frumos eveniment Retromobil Fest 2017. Foarte curat, liniste cu muzica veche in surdina care se auzea in tot arealul, fara sa deranjeze pe cineva. Bine organizat, cu un cort pentru pasionatii de piese auto vechi dar si cu street-food. Deci, cam tot ce iti trebuie…
Academia de pilotaj este construita la superlativ, cu circuit pentru viteza(covor asfaltic cu textura diferita) cat si circuit pentru offroad.
La start s-au prezentat destule masini retro, cat sa ai impresia ca esti chiar in acea perioada. Porsche, Cadillac, Chevrolet, Austin Healey, MG, Volvo, Mercedes-Benz, Ford sunt doar unele dintre cele care stateau frumos aliniate, sa incante ochii vizitatorilor. Parca si vedeam cum ”aleargau” odata cu viteza, pe drumurile de pe continentul european dar si pe cel american.

Proprietari pasionati trecuti de-a doua tinerete dar cu stil, inclusiv tinuta vestimentara bine aleasa

Pe langa masini, cel mai mult ne-au placut proprietarii lor. Pe langa faptul ca erau bine trecuti de a doua tinerete, se indentificau perfect cu bolizii lor. Discutiile purtate intre pasionati cat si tinuta vestimentara, era cu stil si bine aleasa…intr-un cuvant, numai ”lume cu staif”.
Unul dintre proprietari chiar ne-a marturisit, ca se duce la servici din cand in cand cu ”pasiunea lui”. Fara sa-l rugam a pornit monstrul, un Ford Thunderbird si l-a turat la maxim de cateva ori.
Replica lui a fost:
– Gata, s-au dus 4litri.
Imi dau seama ca a zis asa in spirit de gluma, chiar el spunand ca este luat peste picior de catre colegii lui de la munca, privind acest aspect.Retromobil Fest 2017

Cu toate ca intrarea a fost libera, vizitatorii Retromobil Fest 2017 care au calcat pragul Academiei Titi Aur nu au fost multi. Poate anul viitor, o sa creasca numarul pasionatilor si speram ca ambianta va fi la acelasi nivel ca si anul acesta.
Intru-un cuvant am ramas cu o imagine de ansamblu placuta, cu siguranta  la anul o sa revenim.

COMMENTS

DISQUS: 0